Fashion High Tea

Fashion High TEA Riani Luisa Cerano

#Modedokter  FASHION HIGH TEA

Wat een feest...

Bij mij in de zaak is altijd iets te beleven. Ja, daar zorgen we wel voor met ons feestteam! Er gebeuren al genoeg verschrikkelijke dingen in een mensenleven, dus een bezoekje aan Exmode laat je (weer) stralen. En, ja ook wij zijn gewoon mensen met ieder ons eigen verhaal. We kennen dan ook allemaal de ups en (diepe) downs in het leven en waarschijnlijk is dat dan ook de reden dat het hele team er (bijna) altijd vol enthousiasme staat.

Gotta love Christine...

In het kader van de gezelligheid staat deze maand de High Tea op het programma. Ieder teamlid heeft bij een event zijn eigen taak. Dit staat allemaal opgeschreven in een draaiboek. Lana bij ons op kantoor zorgt voor het draaiboek en deelt de taken uit. Zelf zorgt Lana ook voor alle leuke berichtjes op social media. Marianne is hierna aan zet. Zij maakt de gastenlijst. We zorgen er altijd voor dat het een leuk clubje mensen is dat bij elkaar past. Vervolgens maakt Marianne een belrondje om de gasten uit te nodigen. Suzanne is van de catering. Zij heeft echt haar roeping gemist. Bij iedere high tea is het weer live & cooking in de zaak (klik hier voor het filmpje). De dag ervoor is ze de hele dag in de weer met boodschappen doen, hapjes verzinnen en voorbereidingen treffen. Voor de aankleding zorgt Marlice. Niemand kan tafels aankleden, zoals Marlice. En waar ze iedere keer de toeters en bellen vandaan haalt is een wonder. Dit keer is Marlice super slim geweest. Ze heeft een balletje opgegooid bij Christine Kϋppers. In de Klaasstraat zitten namelijk de leukste winkeltjes verstopt. Een daarvan is Heerlijck Thuis van Christine Kϋppers. Zij verkoopt huiselijke snuisterijen waaronder serviesgoed. Nadat Suzanne ook nog een dosis enthousiasme over dit idee bij Christine naar binnen heeft gegooid, kreeg ik op woensdagavond in Amsterdam de eerste foto’s van de aangeklede tafels te zien. Jeetje wat waanzinnig leuk! Ik kan dan ook niet wachten totdat ik morgen zelf de winkel in loop.

Buiten sneeuwt het natte sneeuw. Mensen verstoppen zich in hun jas en kijken nog zuur van de zware ochtend waar ze zich doorheen ploeteren. Ik loop de winkel in en de gekleurd aangeklede tafels lachen me tegemoet. Bij Exmode schijnt de zon! Mijn advies voor een winterdip? Organiseer een high tea! Die "gekke Christine van Heerlijck Thuis heeft kosten nog moeite bespaard en het hele Rice servies op tafel uitgerold. Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan het merk Rice zijn de opgeschilderde dieren in het servies. De kaketoe met z’n rode kuif en de speelse geel met zwarte panter. En weet je wat er ook op tafel staat, dat is echt lachen! Allemaal vaasjes van porselein in de vorm van dieren. Dus de kaketoe die op het bordje geschilderd staat is ook uitgewerkt als vaas van porselein met handgreep, zodat je het water uit zijn kuif kan schenken. Mijn favoriet onder de vazen is de roze giraf. De giraf heeft een lekker eigenwijs koppie, helemaal met de tulpen die uit zijn kop steken.

Suzanne is al aardig in de weer met de hapjes. Ik neem meteen mijn i-phone om dit moment op film te zetten. Leuk voor de mensen thuis, ons eigen live cooking programma. Suzanne heeft zowel voor zoete als hartige hapjes gezorgd en aan de hoeveelheid te zien mag niemand op dieet zijn. Zelf heb ik gister net een dag inkoop in Amsterdam achter de rug met een heftige terugweg door de sneeuwval. Snel doe ik de hoognodige dingen, voordat ik me persoonlijk voorbereid op de gasten die gaan komen en ons model ontvang om door te passen. Kwart voor twaalf, red ik nog een kop koffie? Ik heb er nog geen gehad vandaag. Normaal begin ik op de zaak met een kop koffie en neem ik met het team de dag door. Vandaag liep even anders. Ik denk koffie en Eugenie ons model voor vandaag loopt binnen. Helaas, werk aan de winkel. Nou ja, helaas voor de koffie, want het is veel te leuk om modellen aan te kleden. I love my job! Eugenie is altijd een wervelwind die komt binnen waaien. Het is een grote, goedverzorgde blonde vrouw die geniet van de jaren na haar pensioengerechtigde leeftijd. Tijdens de high tea lichten we de merken Riani en Luisa Cerano uit. Hier heb ik dan ook het model bij uitgezocht. Eugenie zit echt nog strak in haar lijf voor haar leeftijd, terwijl ze geen “kindermaatje” meer heeft. Ze is een goede afspiegeling van de doelgroep en zowel Riani als Luisa Cerano hebben beide de perfecte pasvorm voor haar.

Bij het doorpassen van de sets die zijn klaar gehangen maak ik tussendoor foto’s voor de website. Twee vliegen in een klap. Want bij ons op de website zie je dus Eugenie afgebeeld staan wanneer je op zoek bent naar een item van Riani of Luisa Cerano. Eugenie kennen we al jaren en daarom weten we eigenlijk vooraf al dat ze alles past. Dit keer was er geen enkel item dat vervangen moest worden.

Miss Venlo

Poging twee voor een kop koffie. We zijn een uur verder en Eugenie lust ook wel een bakkie. Nog even een rust momentje voordat om 13uur de gasten komen. ik wil net de koffie inschenken, hoor ik achter me bij de ingang de stem van Dorris. Mocht carnavalsvereniging Jocus in Venlo een keer een vrouwelijke stadsprins ambiëren, dan raad ik Dorris Titulaer aan. Behalve dat ondernemen in het bloed zit van deze “ballerina”, kent zij werkelijk de hele stad. En als Dorris binnen is kan het feest beginnen! Zo ook vandaag. Even hartelijk als altijd begroet ze iedereen en bedankt ze ons voor de uitnodiging met een klein cadeautje. Hoe lief is dat? Dat weet ik nou echt te waarderen. We verwachten 20 dames. Aan iedere ingedekte tafel tien dames. Terwijl ik de jassen van de dames aanneem om weg te hangen, hoor ik aan de telefoon een aantal afmeldingen omwille van het weer. Wat jammer! Maar dat mag de pret niet drukken. De geur van verse koffie en thee vult de winkel en de eerste schalen met zoete hapjes gaan rond over tafel. Eugenie komt aangelopen in de eerste kledingset en ik geef rustig uitleg over de set die Eugenie aan heeft.

Tijdens een high tea is bij ons alles heel informeel. Ik probeer dan ook gedurende twee uur iedere gast even persoonlijke een-op-een aandacht te geven. Dames mogen mij dan alles vragen. Tips, adviezen, wat dan ook (op Facebook staan ook mijn filmpjes met tips,-)). Natuurlijk kletsen we ook over koetjes en kalfjes en soms komen er wel eens verhalen uit het privé leven naar boven. Ik vergeet nooit dat een dame er tijdens een high tea achter kwam dat Ronald van kapsalon Change mijn man is. Ze trok helemaal wit weg toen hij langs kwam en mij een kus gaf. Ja, sorry zegt ze, ik dacht altijd dat hij homo was.

The golden arches...

De tijd vliegt voorbij en ik krijg zwaar behoefte aan spraakwater. Mijn mond is droog en mijn kaken stijf van het lachen. Het is zo fijn als je de dames lachend naar buiten ziet gaan. En uiteraard gaat niemand naar buiten met lege handen. Want ik heb gezorgd voor een kleine goodiebag. Gelukkig klein, dan past de goodiebag nog bij de aankopen in de tas,-). Voordat het zes uur is, is de winkel alweer aan kant. Dankzij mijn top team. Suzanne biedt mij eindelijk een kop koffie aan. Heel eerlijk? Die hoef ik nu ook niet meer. Ik heb behoefte aan een cola (#guiltypleasure). Nee, zegt Suzanne, we halen een lekker Big Mac Menu van McDonalds, dat hebben we verdiend. En ik barst in lachen uit. Ik heb echt een hekel aan fastfood. Alleen voor Suzanne maak ik ten alle tijden een uitzondering. Suus is mijn McBFF. En dat zal altijd zo blijven!